neljapäev, 6. september 2012

Suhkrustatud ingver

Mõnus isetehtud maiustus - suhkrustatud ingver. Vapustav maitseelamus - mõnusalt magusterav 

Tegin järgmise retsepti järgi:
"Põletavate maitsete austajad ehk tuleneelajad võivad suhkrustatud ingverit pruukida maiustusena. Tavainimestele sobib suhkrustatud ingver kiireks koduseks abivahendiks kõhuhäirete, sõiduiivelduse või algava külmetushaiguse puhul.

Lõika kooritud ingver 3 mm paksusteks viiludeks, hauta neid kaane all vaevalt keevas vees 60 minutit. Lase sõelal nõrguda. Pane viilud keedunõusse koos võrdse kaalukoguse suhkruga ning 0,5 – 1 dl veega. Hauta väga väikesel kuumusel, vahetevahel segades kuni ingver on läbipaistev ja siirup ära keenud. Kasta viilud peensuhkrusse, säilita õhukindlas anumas kuni 3 kuud. "

Kuna teise osa keetmisaega pole täpselt antud, siis seekord keetsin ingverit suhkrusiirupis ca tund (äkki oleks vähemast ajast piisanud). Siirup minul ära ei keenud; esimese korra siirupit kasutasin ka nüüd teisel korral, lisasin vaid veidi suhkrut juurde. Kasutada saab seda ka nt tee magustamiseks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts with Thumbnails